Straipsniai

"Atėnės" sezono uždarymas Palangoje 2013

 

2013 m. gegužės 31- birželio 2 dienomis vyko kasmetinis Palangos festivalis „Sportas visiems“ . Jau 20-ąjį kartą jame dalyvavo ir Šilutės sporto klubo „Atėnė“ vaikai bei moksleiviai.

Nuo penktadienio ryto Šilutės atstovų komanda kūrėsi savo gyvenamojoje vietoje, vėliau rinkosi į treniruotę ir ruošėsi festivaliui „Sportas visiems“ bei konkursui „Džiaugsmo gimnastika“. Po treniruotės vaikai ir moksleiviai turėjo laisvo laiko iki vakaro apžiūrėti Palangos miestą, pabūti prie jūros.
 
Šeštadienį,  po rytinės treniruotės prie jūros, Šilutės sporto klubo „Atėnė“ merginos dar neskubėjo ilsėtis, kadangi turėjo ruoštis konkursui „Džiaugsmo gimnastika“.
 
„Džiaugsmo gimnastika“ - jau 20 metų vykstantis konkursas, kuris tapo prestižiniu Lietuvos šokių-gimnastikos konkursu tarp įvairaus amžiaus grupės sportininkų (vaikų ir moksleivių) iš skirtingų Lietuvos miestų.
 
Šilutės sporto klubo „Atėnė“ sportininkės šiame konkurse pasirodė su dviem konkursiniais pasirodymais skirtingose amžiaus grupėse: vaikų 7-10 m. ir vyresnių moksleivių 15-19 m. Vyriausios „Atėnės“ merginos su pasirodymu „Jausmai“, savo scenine apranga, muzika bei akrobatiniais sugebėjimais sužavėjo žiūrovus ir kitus konkurso dalyvius.
 
Konkurse „Džiaugsmo gimnastika“ iš 50 dalyvavusių komandų išrinktos 12 geriausiųjų, tarp kurių buvo ir Šilutės sporto klubo „Atėnė“ komanda (tren. Jūratė Gricevičienė ir Inga Mikutytė). O jauniausiosios „Atėnės“ mergaitės su pasirodymu „Mes norim dar“ (trenerė ir šokio aut. Inga Mikutytė) tapo vienos iš pagrindinių  „Džiaugsmo gimnastika“ nugalėtojomis.
 
Visos konkurse laimėjusios komandos, kaip ir kiekvienas metais, turėjo sušokti festivalio uždarymo metu Palangos vasaros estradoje. Tai - sena tradicija, tapusi visų dalyvių pagrindiniu tikslu. Be abejonės, mūsų "Atėnės" merginos ir jų trenerės labai džiaugėsi šia pergale ir galimybe sušokti šį šokį.
 
Vakare, kol visi rinkosi parke prie „Eglė žalčių karalienė“ skulptūros, Šilutės sportininkės taip pat turėjo dar vieną šou pasirodymą prie Palangos tilto. Po šokio ilgai dar netilo žiūrovų plojimai ir emocijos.
 
19 val. prasidėjo iškilminga eisena su orkestru ir daugiau nei 3 000 dalyvių. Visi žygiavo Vytauto gatve, vėliau pasuko į garsiąją Basanavičiaus gatvę, Palangos tilto link, kur ir vyko festivalio „Sportas visiems“ atidarymas.
 
Atidarymo metu buvo iškelta festivalio vėliava, dalyviams pasakyta daug pasveikinimų žodžių, atliktas masinis šokis, kurį šoko apie 1 500 dalyvių (aut. Algė Daunoravičienė).
 
Sekmadienį visi ilsėjosi, pirko dovanas, pramogavo prie jūros. Vakarop, dar kartą pasidžiaugę saule, atsisveikino su Palanga  ir išvyko namo su pažadu, kad sugrįš kitais metais. 
 
Sugrįžusios "Atėnės" merginos vis dar džiaugiasi patirtomis emocijomis, išgyvenimais ir įspūdžiais. Kasmetinis ir tradicija tapęs festivalis Palangoje mūsų šokėjoms padovanoja ne tik daug dėmesio, bet ir patirties bei naujų idėjų ir lūkesčių.

« Atgal
Šilutės sporto klubas "ATĖNAI" Tel. 8 (441) 54 898, mob. tel. 8 (687) 93 628, el. paštas: info@atene.lt, Gluosnių g.13B,LT-99126 Šilutė, darbo laikas I-V 8.00-21.00, VI 9.00-14.00